Buiten
Markiezen

Markiezen geven een nostalgische en exclusieve uitstraling. Door de fraaie ronde vormen passen ze bij traditionele gebouwen maar ook in moderne gebouwen komen ze goed tot hun recht.

Markiezen zijn verkrijgbaar in aluminium of hout. Aluminium markiezen zijn minder onderhoudsgevoelig. Door gebruik van robuuste materialen en de fraai vormgegeven omkasting hebben de aluminium markiezen een uitstraling welke die van traditionele houten markiezen benadert. Door de dichte zijkanten vormen markiezen de perfecte zonwering, waarbij hinderlijke zij-inval van zonlicht tot het verleden behoort.

Het frame en de ombouw van houten markiezen zijn zonder meerprijs leverbaar in iedere gewenste kleur. Voor aluminium markiezen geldt dat de profielen (tegen meerprijs) in iedere gewenste (RAL) kleur gemoffeld kunnen worden.

U kunt bij Alzon Zonwering ook terecht voor het opnieuw bekleden van bestaande markiezen. Hierbij kunt u kiezen uit alle kleuren van de bestaande doekcollecties. Bij het opnieuw bekleden wordt altijd het lakwerk (van houten markiezen) opnieuw behandeld. Desgewenst kan ook de ombouw opnieuw gelakt worden

Naast het leveren en opnieuw bekleden van markiezen kan Alzon Zonwering ook de winteropslag van uw markiezen verzorgen. Voor een langere levensduur is dit aan te raden. De markiezen worden dan opgehaald, schoon gemaakt, ingepakt en in het voorjaar weer teruggeplaatst.